Konza Technology City under uppbyggnad utanför Nairobi, Kenya.

Styrelseuppdrag i Sweden Africa Chamber

Det är med glädje och tacksamhet jag kan meddela att jag nu blivit invald i styrelsen för den svensk-afrikanska handelskammaren Sweden Africa Chamber. Organisationen arbetar att främja handel mellan Sverige och Afrika, sprida fakta samt väcka intresse för den afrikanska marknaden.

Jag har som ni vet sedan länge bevakat Afrika som frilansjournalist, med artiklar från bland annat Tanzania, Rwanda, Kenya, Zambia och Zimbabwe. I denna nya roll hoppas jag kunna förmedla berättelser från kontinenten även från andra perspektiv, med fokus på bland annat handelsfrämjande och nätverkande.

Sweden Africa Chamber arbetar med en rad aktiviteter för att skapa affärsrelationer mellan Sverige och de 54 afrikanska staterna. Bland annat handlar det om seminarier (och i coronatider, webbinarier), after works, delegationsresor och information genom nyhetsbrev, webb och andra kanaler.

Om du eller ditt företag eller din organisation arbetar med Afrika, eller vill börja göra det inom en nära framtid, tycker jag ni ska bli medlemmar i handelskammaren. Mejla mig för mer information.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *