PR-konsultuppdrag för Natural Cycles Sverige

Från och med sensommaren 2018 börjar Joakim Rådström Freelance arbeta som tf pressansvarig vid den banbrytande nya digitala preventivmedels-startupen Natural Cycles Sverige. I uppdraget ingår att vara presskontakt för svensk media, översättning till svenska av copy till hemsidan samt av interna dokument, rådgivning, att arrangera intervjuer med Natural Cycles talespersoner med mera.

Natural Cycles är det första digitala preventivmedlet att bli godkänt av det amerikanska läkemedelsverket FDA och CE-märkt i Europa. Dess effektivitet vid typisk användning är 93 procent.

Bakgrunden till Natural Cycles var att grundaren Elina Berglund tillsammans med sin make Raoul Scherwitzl började undersöka hur den kvinnliga fertilitetscykeln fungerade. Båda hade disputerat inom fysik och arbetat aktivt som forskare vid det schweiziska kärnforskningslaboratoriet CERN, och kunde tillämpa sin kunskap inom avancerad matematik och dataanalys för sitt nya syfte.

Resultatet av grundarnas arbete blev en noggrant framarbetad algoritm som förutser ägglossning och fertilitet. Elina Berglund och Raoul Scherwitzl paketerade sedan algoritmen i form av en app, som tillsammans med en specifik basaltermometer har kommit att utgöra ett preventivmedel för kvinnor som söker ett ickehormonellt och icke-invasivt preventivalternativ.

Det är otroligt givande och spännande att vara med på denna resa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *